Η μοναδική συνταγή του ούζου Πλωμαρίου περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από καρπούς και βότανα της Λέσβου μαζί με μάραθο, αστεροειδή άνισο, κανέλα, μοσχοκάρυδο και εκχυλίσματα μαστίχας. Επειδή όμως η συνταγή είναι μυστική δεν μπορούν να αποκαλυφθούν όλα τα συστατικά της!
Τα άριστα υλικά του ούζου Πλωμαρίου.
Συνολικά, υπάρχουν πάνω από 15 καρποί και βότανα της Λέσβου, ανάμεσα στα οποία κυριαρχεί ο γλυκάνισος, ο οποίος καλλιεργείται σε ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίας, στο χωριό Λισβόρι της Λέσβου, τον τόπο που φύεται ο καλύτερος γλυκάνισος στον κόσμο! Ο γλυκάνισος Λισβορίου οφείλει τη φήμη του στην εξαιρετική του ποιότητα και στο πλούσιο άρωμά του, κάτι που είναι αποτέλεσμα του ιδανικού μικροκλίματος της περιοχής και του εύφορου εδάφους.
Η γειτνίαση των κτημάτων της αποσταγματοποιίας με το θαλάσσιο Κόλπο της Καλλονής προσφέρει την απαραίτητη δροσιά στα κτήματα τις περιόδους των παρατεταμένων νοτιάδων του καλοκαιριού, αφού αυτά «βρέχονται» στην κυριολεξία από τη θαλάσσια αύρα ενώ το ηφαιστειογενές έδαφος, πλούσιο σε ανόργανα συστατικά, προσφέρει στο γλυκάνισο ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης.
Ο γλυκάνισος είναι μονοετές, ποώδες φυτό. Γι’ αυτό και κάθε χρόνο στο Λισβόρι, ο καλύτερος σπόρος φυλάσσεται για τη σπορά της επόμενης χρονιάς. Αφού κοπεί, αποξηραίνεται στο χωράφι και στη συνέχεια συλλέγεται, κοσκινίζεται και τοποθετείται σε ειδικά σακιά. Τα σακιά αποθηκεύονται με ιδιαίτερη προσοχή σε ειδικό χώρο, όπου η θερμοκρασία και η υγρασία ρυθμίζονται συνεχώς, 12 μήνες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα.
Όλα αυτά διασφαλίζουν πάντα το άριστο αποτέλεσμα. Εξίσου σημαντικά συστατικά του ούζου Πλωμαρίου είναι το μαλακό, κρυστάλλινο νερό από τις πηγές του ποταμού Σεδούντα, που προσδίδει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο ούζο και το μοναδικό σε χαρακτηριστικά αλάτι από τις ξακουστές αλυκές της Καλλονής Λέσβου.
Δείτε λιγότεραΗ μοναδική συνταγή του ούζου Πλωμαρίου περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από καρπούς και βότανα της Λέσβου μαζί με μάραθο, αστεροειδή άνισο, κανέλα, μοσχοκάρυδο και εκχυλίσματα μαστίχας. Επειδή όμως η συνταγή είναι μυστική δεν μπορούν να αποκαλυφθούν όλα τα συστατικά της!
Τα άριστα υλικά του ούζου Πλωμαρίου.
Συνολικά, υπάρχουν πάνω από 15 καρποί και βότανα της Λέσβου, ανάμεσα στα οποία κυριαρχεί ο γλυκάνισος, ο οποίος καλλιεργείται σε ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίας, στο ...
Δείτε περισσότερα