Για να σηματοδοτήσει τα 5α γενέθλια του OENO Π, ο Πάρις Σιγάλας επέλεξε να κάνει κάτι μοναδικό: ανέσυρε 100 magnum φιάλες από την προσωπική του κάβα, και τις υπέγραψε προσωπικά με χρυσό μελάνι.
Για λίγους Συλλέκτες
Η φιάλη που διαθέτουμε φέρει τον αριθμό 107/500 και είναι μία από τις 100 συλλεκτικές magnum που υπέγραψε ο ίδιος ο Πάρις Σιγάλας.
Tria Ampelia 2021 Magnum - Με την υπογραφή του Πάρι Σιγάλα
Ο Πάρις Σιγάλας δεν είναι απλώς ένας σπουδαίος οινοποιός. Είναι μια εμβληματική μορφή του ελληνικού -αν όχι του παγκόσμιου- αμπελώνα.
Πολλοί τον γνωρίζουν ως τον άνθρωπο που ξεκίνησε το κίνημα των μικρών παραγωγών στη Σαντορίνη, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάδειξη της ΠΟΠ Σαντορίνη ως τη σημαντικότερη της χώρας μας.
Κι όμως, η πραγματική του προσφορά είναι ακόμη βαθύτερη: είναι το ακούραστο πνεύμα, η αστείρευτη ενέργεια και το διαρκώς ανήσυχο βλέμμα με το οποίο αντικρίζει τα κρασιά και τον τόπο του.
Tria Ampelia - Από τρεις αρχαίους αμπελώνες, χωρίς φιλτράρισμα
Το Tria Ampelia 2021 είναι η πρώτη ετικέτα του οινοποιείου. Προέρχεται από τρεις επιλεγμένους αμπελώνες, με πρέμνα που ξεπερνούν τα 60 έτη ηλικίας, και ζυμώνεται και ωριμάζει με τις οινολάσπες του (sur lie) για 16 μήνες σε τσιμεντένια πιθάρια των 750 και 1600 λίτρων.
Δυνατότητα παλαίωσης: Πάνω από 10 χρόνια.
Αρμονία Γεύσεων
Ταιριάζει ιδανικά με ψητά ψάρια όπως σφυρίδα, φαγκρί ή συναγρίδα, απλά μαγειρεμένα με ελαιόλαδο και λεμόνι.
Συνοδεύει εξαιρετικά χτένια σωτέ ή ψητά. Η μεταλλικότητα και η οξύτητα του κρασιού ισορροπούν τέλεια τη γλυκύτητα και τη λιπαρότητα των θαλασσινών.
Για να σηματοδοτήσει τα 5α γενέθλια του OENO Π, ο Πάρις Σιγάλας επέλεξε να κάνει κάτι μοναδικό: ανέσυρε 100 magnum φιάλες από την προσωπική του κάβα, και τις υπέγραψε προσωπικά με χρυσό μελάνι.
Για λίγους Συλλέκτες
Η φιάλη που διαθέτουμε φέρει τον αριθμό 107/500 και είναι μία από τις 100 συλλεκτικές magnum που υπέγραψε ο ίδιος ο Πάρις Σιγάλας.
Tria Ampelia 2021 Magnum - Με την υπογραφή του Πάρι Σιγάλα
Ο Πάρις Σιγάλας δεν είναι απλώς ένας σπουδαίος οινοποιός. Είναι μια εμβληματική μορφή του ελληνικού -αν όχι του παγκόσμιου- αμπελώνα.
Πολλοί τον γνωρίζουν ως τον άνθρωπο που ξεκίνησε το κίνημα των μικρών παραγωγών στη Σαντορίνη, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάδειξη της ΠΟΠ Σαντορίνη ως τη σημαντικότερη της χώρας μας.
Κι όμως, η πραγματική του προσφορά είναι ακόμη βαθύτερη: είναι το ακούραστο πνεύμα, η αστείρευτη ενέργεια και το διαρκώς ανήσυχο βλέμμα με το οποίο αντικρίζει τα κρασιά και τον τόπο του.
Tria Ampelia - Από τρεις αρχαίους αμπελώνες, χωρίς φιλτράρισμα
Το Tria Ampelia 2021 είναι η πρώτη ετικέτα του οινοποιείου. Προέρχεται από τρεις επιλεγμένους αμπελώνες, με πρέμνα που ξεπερνούν τα 60 έτη ηλικίας, και ζυμώνεται και ωριμάζει με τις οινολάσπες του (sur lie) για 16 μήνες σε τσιμεντένια πιθάρια των 750 και 1600 λίτρων.
Δυνατότητα παλαίωσης: Πάνω από 10 χρόνια.
Αρμονία Γεύσεων
Ταιριάζει ιδανικά με ψητά ψάρια όπως σφυρίδα, φαγκρί ή συναγρίδα, απλά μαγειρεμένα με ελαιόλαδο και λεμόνι.
Συνοδεύει εξαιρετικά χτένια σωτέ ή ψητά. Η μεταλλικότητα και η οξύτητα του κρασιού ισορροπούν τέλεια τη γλυκύτητα και τη λιπαρότητα των θαλασσινών.