“Ένα πρωτότυπο χαρμάνι που συνδυάζει την κομψότητα της Κυδωνίτσας και την πληθωρικότητα του Ασύρτικου σε ένα μοναδικό κρασί βιολογικής καλλιέργειας”
Αρωματικά & Γευστικά Χαρακτηριστικά
Πρόκειται για ένα ισορροπημένο λευκό ξηρό κρασί με έντονη, εκφραστική μύτη και αρώματα από άνθη λεμονιάς, κυδώνι, κίτρο και λάιμ. Χαρακτηρίζεται από διακριτή φρεσκάδα, ορυκτότητα, υψηλή οξύτητα και αρωματική επίγευση.
Αρμονία Γεύσεων
Είναι ιδανικό για το ξεκίνημα ενός δείπνου ενώ παράλληλα ταιριάζει πολύ με οστρακοειδή, τηγανητά ψάρια, θαλασσινά, ζυμαρικά με άσπρες σάλτσες και πουλερικά.
Προτάσεις σερβιρίσματος
Ένα κρασί που προτείνουμε να καταναλωθεί νέο, μέχρι 3 χρόνια από την παραγωγή του. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Οινοποίηση
Τα σταφύλια της Κυδωνίτσας και του Ασύρτικου τρυγούνται στις αρχές Σεπτεμβρίου και στα τέλη Αυγούστου αντίστοιχα. Μετά τον απορραγισμό και την έκθλιψη, ακολουθεί ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε χαμηλή θερμοκρασία και ωρίμαση στις οινολάσπες για 4 μήνες.
Η Ιστορία του Κτήματος Δύο Ύψη
Το 1990, ο Χρήστος Κόκκαλης, φαρμακοποιός στο επάγγελμα και λάτρης του καλού κρασιού φυτεύει έναν μικρό αμπελώνα κυρίως με Cabernet Sauvignon στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα στην Ηλεία. Παράγει το εμβληματικό κρασί Trilogia, που λαμβάνει διεθνή αναγνώριση.
Χρόνια αργότερα, το 2014, το κτήμα αναλαμβάνουν οι καταξιωμένοι οινοποιοί Βαγγέλης Γεροβασιλείου και Βασίλης Τσακτσαρλής του Κτήματος Βιβλία Χωρά όπως ακριβώς επιθυμούσε ο Χρήστος Κόκκαλης, με σκοπό να φτιάξουν κρασιά κορυφαίας ποιότητας. Μετά την απόκτησή του μετονομάζεται σταδιακά σε Κτήμα Δύο Ύψη.
“Ένα πρωτότυπο χαρμάνι που συνδυάζει την κομψότητα της Κυδωνίτσας και την πληθωρικότητα του Ασύρτικου σε ένα μοναδικό κρασί βιολογικής καλλιέργειας”
Αρωματικά & Γευστικά Χαρακτηριστικά
Πρόκειται για ένα ισορροπημένο λευκό ξηρό κρασί με έντονη, εκφραστική μύτη και αρώματα από άνθη λεμονιάς, κυδώνι, κίτρο και λάιμ. Χαρακτηρίζεται από διακριτή φρεσκάδα, ορυκτότητα, υψηλή οξύτητα και αρωματική επίγευση.
Αρμονία Γεύσεων
Είναι ιδανικό για το ξεκίνημα ενός δείπνου ενώ παράλληλα ταιριάζει πολύ με οστρακοειδή, τηγανητά ψάρια, θαλασσινά, ζυμαρικά με άσπρες σάλτσες και πουλερικά.
Προτάσεις σερβιρίσματος
Ένα κρασί που προτείνουμε να καταναλωθεί νέο, μέχρι 3 χρόνια από την παραγωγή του. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Οινοποίηση
Τα σταφύλια της Κυδωνίτσας και του Ασύρτικου τρυγούνται στις αρχές Σεπτεμβρίου και στα τέλη Αυγούστου αντίστοιχα. Μετά τον απορραγισμό και την έκθλιψη, ακολουθεί ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε χαμηλή θερμοκρασία και ωρίμαση στις οινολάσπες για 4 μήνες.
Η Ιστορία του Κτήματος Δύο Ύψη
Το 1990, ο Χρήστος Κόκκαλης, φαρμακοποιός στο επάγγελμα και λάτρης του καλού κρασιού φυτεύει έναν μικρό αμπελώνα κυρίως με Cabernet Sauvignon στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα στην Ηλεία. Παράγει το εμβληματικό κρασί Trilogia, που λαμβάνει διεθνή αναγνώριση.
Χρόνια αργότερα, το 2014, το κτήμα αναλαμβάνουν οι καταξιωμένοι οινοποιοί Βαγγέλης Γεροβασιλείου και Βασίλης Τσακτσαρλής του Κτήματος Βιβλία Χωρά όπως ακριβώς επιθυμούσε ο Χρήστος Κόκκαλης, με σκοπό να φτιάξουν κρασιά κορυφαίας ποιότητας. Μετά την απόκτησή του μετονομάζεται σταδιακά σε Κτήμα Δύο Ύψη.