Το Artisan Distillery “PÚRO KARATHANOS - ARTISAN SPIRITS” που βρίσκεται στους πρόποδες των Αγράφων, στο Παλιούρι Καρδίτσας και είναι συνυφασμένο με την ανάδειξη του παλαιωμένου τσίπουρου ως premium προϊόντος, πρωτοπορεί ξανά και κυκλοφορεί το πρώτο παλαιωμένο τσίπουρο 10 ετών παλαίωσης μέσα σε δρύινο βαρέλι, το οποίο εμφιαλώθηκε μόνο σε 280 φιάλες, οι οποίες φέρουν χειρόγραφη αρίθμηση.
Αρωματικά & Γευστικά Χαρακτηριστικά
Ιδιαίτερα πυκνό και πλούσιο άρωμα που ισορροπεί ανάμεσα σε ανέλπιστα ζωντανό (για την ηλικία του) ανθικό (τριαντάφυλλο, εσπεριδοειδή, γύρη) και φρουτώδες χαρακτήρα και στα πολύπλοκα και σύνθετα αρώματα του βαρελιού, της μακρόχρονης παλαίωσης και της συμπύκνωσης.
Ένας ιδιαίτερα ευχάριστος χαρακτήρας αρωμάτων από αποξηραμένα φρούτα, φλούδες περγαμόντου, αρωματικά βότανα, σταφίδα, μέλι, βανίλια, καραμέλα, σοκολάτα, καφέ, πικάντικες και καβουρδιστές νύξεις, καπνό, κουτί πούρων, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, είναι λίγα μόνο από αυτά που θα αναγνωρίσουμε. Στο στόμα εμφανίζεται υπερσυμπυκνωμένο, μεστό και θερμό από την έντονη, αλλά όχι ενοχλητική, αλκοόλη των 54% vol, που αναγνωρίζεται γευστικά σαν «γλυκό, πολύ ευχάριστο κάψιμο».
Στα αρώματα που αναδύονται μέσα στην στοματική κοιλότητα ξεχωρίζουν με ανανεωμένη ένταση, διάρκεια και κυρίως εξέλιξη τα φρουτώδη, μελωμένα, πικάντικα και roasty αρώματά του. Η επίγευσή του είναι εντυπωσιακή και ιδιαίτερα ευχάριστη, με πολύ μεγάλη διάρκεια και εξέλιξη, με ευχάριστη αίσθηση της γλύκας και της ζεστασιάς της αλκοόλης και της συμπύκνωσης του αποστάγματος, υπενθυμίζοντας τον αρωματικό και γευστικό πλούτο των συστατικών που προέρχονται από το σταφύλι, την οινοποίηση, την απόσταξη και κυρίως τη μακρόχρονη παλαίωση στο βαρέλι, δημιουργώντας ένα πολύπλοκο και σύνθετο αρμονικό σύνολο με ένα ιδιαίτερο και μοναδικό χαρακτήρα.
Το Artisan Distillery “PÚRO KARATHANOS - ARTISAN SPIRITS” που βρίσκεται στους πρόποδες των Αγράφων, στο Παλιούρι Καρδίτσας και είναι συνυφασμένο με την ανάδειξη του παλαιωμένου τσίπουρου ως premium προϊόντος, πρωτοπορεί ξανά και κυκλοφορεί το πρώτο παλαιωμένο τσίπουρο 10 ετών παλαίωσης μέσα σε δρύινο βαρέλι, το οποίο εμφιαλώθηκε μόνο σε 280 φιάλες, οι οποίες φέρουν χειρόγραφη αρίθμηση.
Αρωματικά & Γευστικά Χαρακτηριστικά
Ιδιαίτερα πυκνό και πλούσιο άρωμα που ισορροπεί ανάμεσα σε ανέλπιστα ζωντανό (για την ηλικία του) ανθικό (τριαντάφυλλο, εσπεριδοειδή, γύρη) και φρουτώδες χαρακτήρα και στα πολύπλοκα και σύνθετα αρώματα του βαρελιού, της μακρόχρονης παλαίωσης και της συμπύκνωσης.
Ένας ιδιαίτερα ευχάριστος χαρακτήρας αρωμάτων από αποξηραμένα φρούτα, φλούδες περγαμόντου, αρωματικά βότανα, σταφίδα, μέλι, βανίλια, καραμέλα, σοκολάτα, καφέ, πικάντικες και καβουρδιστές νύξεις, καπνό, κουτί πούρων, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, είναι λίγα μόνο από αυτά που θα αναγνωρίσουμε. Στο στόμα εμφανίζεται υπερσυμπυκνωμένο, μεστό και θερμό από την έντονη, αλλά όχι ενοχλητική, αλκοόλη των 54% vol, που αναγνωρίζεται γευστικά σαν «γλυκό, πολύ ευχάριστο κάψιμο».
Στα αρώματα που αναδύονται μέσα στην στοματική κοιλότητα ξεχωρίζουν με ανανεωμένη ένταση, διάρκεια και κυρίως εξέλιξη τα φρουτώδη, μελωμένα, πικάντικα και roasty αρώματά του. Η επίγευσή του είναι εντυπωσιακή και ιδιαίτερα ευχάριστη, με πολύ μεγάλη διάρκεια και εξέλιξη, με ευχάριστη αίσθηση της γλύκας και της ζεστασιάς της αλκοόλης και της συμπύκνωσης του αποστάγματος, υπενθυμίζοντας τον αρωματικό και γευστικό πλούτο των συστατικών που προέρχονται από το σταφύλι, την οινοποίηση, την απόσταξη και κυρίως τη μακρόχρονη παλαίωση στο βαρέλι, δημιουργώντας ένα πολύπλοκο και σύνθετο αρμονικό σύνολο με ένα ιδιαίτερο και μοναδικό χαρακτήρα.